פורטל אשכול - איכות חיים במועצה אזורית אשכול, עסקים, חדשות, קהילה, תרבות ופנאי

 

 



 

הדוא"ל האדום

כתוב לנו

הוסף למועדפים

הפוך לדף הבית אודות ראשי

 

פרסם באתר

שירותי צילום דפוס וגרפיקה קידום בגוגל בניית אתרים

 

 


מחלבת צאלה

בואו נגיד תכלע'ס שרובנו, לפחות עד לא מזמן לא שמענו ולא ידענו כמעט כלום על השלט הישן ההוא בכיוון נסיעה צפונה,
לפני עין הבשור מצד ימין שעליו כתוב היה "משק צאן" או חוות משק צאן אני כבר לא זוכר.
בינתיים הוא קיבל רשמיות והוחלף לשלט תיירותי חום.

פעם אחת כמו חלק מכם, קראתי כתבה בעיתון ככה זה ששפכה אור כלשהו על "השלט המסתורי".
ביום מאוד רחוק ואחר, נדמה לי שהבחנתי בפרסום כלשהו של מי מיושבי החווה וכך נחשפנו  ונתוודענו למחלבת משק צאן בנגב,
רק לאחרונה קיבלה המחלבה את שמה החדש:

 מחלבת צאלה
משק צאן בנגב

או בקיצור:
מחלבת צאלה

כייף לנו. בעבודתנו אני נחשפים לכל כך הרבה דברים יפים, דברים מוצלחים וגם מצליחים, לאנשים מעניינים, יפים (בנשמתם),
חזקים (בנפשם), מאמינים, חרוצים ולא מושפעים מגלי פסימיזם תקופתיים בתיירות.
ולמה כל זה? כי כל זה קורה פה ליד הבית, במועצה אשכול בחבל הבשור, אשר חלק לא מבוטל מאיתנו כלל לא יודע על קיומם.
אז זהו, יצרנו קשר וכך גם גילינו עוד אנשים מיוחדים בתחומי מחוז חיינו.
צאלה, בת וילידת חוות משק צאן אשר הוקמה ע"י הוריה לפני כ 40 שנה, סיימה את מסלול לימודיה האקדמי, אך ככל הנראה,
נפשה יצאה למחוזות אחרים. קורס גבנים (יצרני גבינות) מזדמן ומשאבי החווה הטבעיים – הכבשים – אפשרו לה בד בבד לפתח
עדר חלב צנוע אשר הורבע ע"י איילים שרכשה לאחר כיתותי רגליים רבים. המחלבה נפתחה לקהל לפני כשנה וחצי, ומאז מתפתחת ומתעצבת למרות שנולדה לתקופה לא קלה. (קאסמים ומיתון).


ובכן, החווה ממוקמת באופן אידיאלי בחבל הבשור, אשר קרוב יחסית לערים באר שבע ואשקלון, 30 – 40 ד' בהתאמה.
החווה ממוקמת על תפר צהוב ירוק, ז"א גבה אל קו רצועת החוף המוריק ופניה אל המדבר בים הלס הגדול.
לחווה יתרונות תיירותיים רבים בביקורכם במקום. קרבתה לנחל הבשור, פארק אשכול ואתרים היסטוריים ותיירותיים נוספים
מקנה לה ערך מוסף.

לפני שנגיע לנושא המרכזי – הגבינות, נציין כי המקום מומלץ לביקור עם ילדים, תוכלו לזכות בסיור בדיר, ללטף, לצפות בחליבה במקום תצוגה מעניינת של רהיטי עץ בעבודת יד של אמנון בעלה של צאלה, במקום ממכר מוצרים טבעיים מיצרני האזור השונים – גרנולה, ריבות, ממרחים שונים, מיני מאפה אשר על המדף, שמן זית ועוד, תלוי בעונה ובזמינות.
יופי.


אבל חברים, בתכל'עס, למחלבת צאלה באים בשביל גבינות.
אתם אוהבים גבינות?
אז אתם תבואו.
אתם תגיעו.
אנחנו היינו במקום כשאנשים התקשרו לצאלה ובקשו לברר אם אפשר להגיע כי הם מגיעים
מ 50 ו 60 קילומטר וגם יותר: אך ורק כדי לקנות גבינה.
זה לא קורה בכל מקום. חובבי ואוהבי גבינות שרופים ומחוקים כמונו יהיו מוכנים לעשות הרבה מאוד כדי לטעום ולרכוש גבינות טובות. באחד המקרים שביקרנו אצל צאלה, נאלצה צאלה להיפרד מאיתנו כיוון שקבוצה של תיירים לא  פחות ולא יותר – צרפתים, הגיעה לרכוש גבינות בהמלצה... צאלה אמרה שתחזור בתוך זמן קצר אך זאת לא קרה..
בביקור הבא שלנו סיפרה לנו צאלה שהצרפתים יצאו מגדרם מטעם הגבינות ובצעו קנייה נאה ומאז הספיקו לחזור שוב לחידוש המלאי.
טוב, זה היה נחמד בשביל הסיפור, אבל ברשותכם עבדכם יוסיף מילה או שניים.
אין דבר בעולם שאני אוהב יותר מגבינות. אבל שום דבר. גבינות זה שיא השיאים בשבילי. 
ממסחריות טובות ועד ביתיות.
אז יצא לי לטעום את הגבינות של צאלה – מחלבת צאלה.
(אגב, היום אמנון הוא הגבן הראשי וצאלה עוסקת בשיווק ובשאר)
פעם ראשונה היתה לפני  למעלה משנה. צאלה אז עבדה על ליין בחלקו חדש, ניסיוני, ובקשה ממני לחוות דעה. יצאתי מגדרי. צאלה חשבה שאני אולי קצת סתם מגזים כדי לפרגן .....

אני מניח שצאלה השתכנעה שהפכתי להיות אוהד של גבינותיה לאחר שהפכתי צרכן במשך הזמן.
רק לאחרונה, בביקורים שערכנו במקום, טעמנו וטרפנו שוב.
אני רק יכול לומר שהטעם נותר נאמן לעצמו ומי שמכיר גבינה, יודע להכיר גבינה שנתייצב ונשתבח טעמה.
אני יכול לומר שהמאפיין הבולט ביותר של גבינות מחלבת צאלה, הוא עדינותן.
עושר של טעם  שאינו מיועד להדגיש מליחות או עובש, לא משאיר תחושת אי נוחות לאחר שאכלנו כמות יפה.....
אכלנו עד שלא יכולנו הכיל עוד. לקחנו הביתה. בבוקר קמנו עם בטן כבדה, הוצאנו מארגז הלחם את החלות המתוקות שנשארו משבת, ופשוט המשכנו לזלול מגבינות החשק של צאלה.

וואו....

סוגי הגבינות בפירוט:
ניגרות – יוגורט, לבנה.

טריות, חצי קשות – "שקד" – בסגנון קממבר, "טליה" - איטליקו, פטה, "ניצן" - צפתית טהורה ובטעמים חבל על הזמן,
"קוורטט" - כדורי גבינה מתובלים, "מורן" – גבינת עובש בשלה- פיתוח מקומי, ברי ו"ענבל" - גאודה – הכל מחלב הכבשים שלהם.

אם הגעתם בעיתוי מתאים תוכלו להציץ לחדר הפסטור והיצור ולהתרשם מן העבודה האסטטית והמתוקתקת.
תוכלו לרכוש גבינות וגם לשבת במקום לארוחת גבינות ב"לאונג' " שאמנון הקים בחוץ. שולחנות וספסלי עץ.
תוכלו לפתוח צידנית ולהוציא גם ירק ושתייה. בחוץ גם מייחם, תה וקפה.
תוכלו להוסיף לתפריט ריבה, ממרח או כל אשר על המדפים בחוץ באותו הזמן, להשקיף למרחבים והאופק האינסופיים וליהנות
מהיכרות עם מקום חדש ואנשים מיוחדים מן האזור המדהים וההשראתי שלנו.
 

למעוניינים להכיר מקרוב את תהליך הכנת הגבינה.., לרשותכם סדנא מגבשת וחווייתית להכנת גבינה
קבוצות מעוניינות בחוויה יוצאת דופן, באווירה כפרית ובניחוח דרומי, בחצר המחלבה מתקיימות סדנאות להכנת גבינה.
בסדנא סיור והסבר על המקום, הכרת תהליך הכנת הגבינה, מהחליבה ועד לגבינה במקרר.
כל משתתף יתנסה בהכנה מעשית של גבינה.  
בסיום לוקח כל אחד את הגבינה, מעשה ידיו לביתו. 

ועוד חדשות טריות שקיבלנו "חם מן התנור":

במקום אפשרויות מגוונות לסעודה – בהזמנה מראש.

מלבד העובדה כי במחלבה ניתן להזמין ולקבל מגוון ארוחות טעימות להפליא. למטיילים יש אופציה מעניינת מאוד לארוחה במקום
או -
Take away"" – מארז פיקניק אטרקטיבי ביותר. 
כולל: לחם מלא, חמאה, 3 סוגי גבינות איכות מהמחלבה,
ירקות חתוכים, ריבה, גרנולה, יוגורט וכלים חד פעמיים (אקולוגיים).
המארז מגיע באריזת קרטון קשיחה עם ידית נשיאה.
פשוט, קל
ונוח. קיימים שני סוגי מארזים - זוגי או רביעייה, בתוספת דמי משלוח יש אפשרות "הקפצה" לשטח, למקום האירוח או הביתה. בתחומי המועצה האזורית אשכול מעל שני מארזים - ללא תוספת דמי משלוח.
מארזי פיקניק ניתן להזמין מהיום להיום אבל רצוי יום לפני.
מארזים לקבוצה צריך להזמין לפחות יום מראש ורצוי יומיים.
את מארז הפיקניק ניתן לשדרג בתוספת מחיר עם בקבוק יין איכותי.
לתפריט המלא באתר המחלבה
,  לחץ כאן.

בסוכות תתקיים במחלבה פעילות מיוחדת לחגצפייה בחליבה כל אחה"צ, סדנאת גיבון (בהרשמה מראש), ותוכלו לקנות במקום פלטת גבינות ולשבת לסעוד בצל הסוכה

לפרטים ויצירת קשר אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט
http://www.meshektzon.lanegev.co.il/

שמואל עצמון
© כל הזכויות שמורות

עיצוב ועריכה גרפית לכתבה: לילי עצמון

17.09.09, 19:10 :פורסם